Thursday, March 4, 2010

You and I, Kau dan Aku

In the living room now, I, Awang and Pojie were joking about making up an official week of campaign for our bachelor house. What week? What campaign?

That is to use 'you' and 'I' among each other, in Malay conversations. Isn't that wonderful?

Of course, we were only joking. We tried to do that for a few minutes and felt kinda... Gay.

Mungkin aku tidak pernah terangkan, tapi bagi aku sukar sekali untuk menggunakan 'you' dan 'I' dalam perbualan bahasa Melayu. Bagi aku benda ini tersangatlah janggal. Dan paling penting sekali, I rasa geli lah. Tengok? Menggelikan kan? Haish! Gelinya aku! Atau mungkin aku seorang saja yang rasa pelik? Perbuatan ini jadi lebih menyeramkan apabila frasa 'you' dan 'I' ini digunakan sesama dua orang lelaki maskulin. Haram betul. Entahlah. Ini pendapat aku.

Thus, I use 'you' and 'I' only when I'm speaking in English to the other person. And these person whom I speak in English with are very selected few. I prefer to speak in English only when I knew the person in the first place via English language, in other words, the language I first use when I speak to him or her was English. Or in rare circumstances, I would just speak in English with them out of the blue. In "Oh, what the heck!" way.

In conclusion,

Apa-apa yang aku cakap menggunakan 'aku' dan 'kau' dalam bahasa Melayu

brings exactly the same meaning as when I use 'you' and 'I' in English.

Dan lagi satu, bagi aku perkataan 'kau' dan 'aku' itu lagi ikhlas dan tidak plastik.

I treat both 'you and I' and 'kau dan aku' at par. They have the exact same status, caste.

This is my opinion. Is it weird?


6 Comments:

luxperpetua said...[Reply]

ape kate kau try gune aku + you and i + kau..
kau rase gay tak mcm tu? hahaha

Nerojei said...[Reply]

Okay la aku try. Fara, aku rasa you kena buat macam ni la. I rasa kau ni suka buat idea yang pelik2! Aku dan you, I dan kau. Huhh. Pelik la.

luxperpetua said...[Reply]

kau rase pelik je kan?
tak rase gay kan? haha

feeling weird is normal.
haha *aku tipu*

Nerojei said...[Reply]

Hmm. Tak gay pasal cakap dengan kau. Kalau dengan lelaki?

Penipu!!!

luxperpetua said...[Reply]

haha.kau try la cakap dengan awang.
aku maw dengar..hee

Nerojei said...[Reply]

Hahaha! Okay.
Next time kau dengar.
Sounds so gay.