Wednesday, January 26, 2011

Demotivation

Dunia ini sudah terlalu ramai pakar motivasi. Semua orang terlalu bermotivasi. Semua orang terlalu bersemangat untuk hidup. Semua orang terlalu berpandangan positif terhadap hidup. Semua orang percaya, toleransi, bermuafakat dan menghormati sesama sendiri. Semua orang terlalu bermotivasi untuk menjadi lebih berjaya, kaya, dan boleh berhari raya dengan wang ringgit.

Sudah terlalu banyak pakar motivasi di dunia ini, itu kataku.

Maka kerana aku dalam kasut yang sangat tidak bermotivasi seminggu dua ini, aku bertekad, aku mahu mengubah dunia yang terlalu positif itu. Apa salahnya ada seorang dua berpandangan negatif dan pesimistik kan? Dunia ini sudah terlalu sempurna dan tiada cacat-celanya, langsung tiada cacamerba karut marut semua itu.

Aku bertekad untuk menjadi pakar demotivasi.


Nanti audiensku akan terdiri dari mereka-mereka yang terlalu bermotivasi, terlalu positif, terlalu yakin dengan hidup mereka, terlalu pasti dengan jalan yang mereka pilih, terlalu bahagia dengan apa yang mereka perolehi walau hanya ala kadar. Nanti akan kuhancurkan, kugenggam sehingga remuk semua harapan dan impian mereka biar berkecai jadi serpihan najis sedih. Biar mereka putus harapan, biar mereka lihat dunia itu dari satu perspektif gelap dan suram. Biar mereka tahu mereka hidup hanya untuk mati.

Tapi wujud satu loophole dalam tekadku ini, bagaimana nanti kalau aku menjadi bermotivasi semasa menjadi pakar demotivasi? Pasti aku akan diludah, dicerca dan diterajang oleh pengikut-pengikut demotivasiku.

Nampaknya tidak senang untuk menjadi pakar demotivasi. Ah sialan, aku demotivasi lagi.


This probably will be a future project which I discussed with my comrade last night. Why can't we have demotivators when when we have motivators? 


p.s: I'm seriously demotivated by the way.

28 Comments:

$RauLZaiDi$ said...[Reply]

balance. bagus jg idea. hehe. buleh aku apply utk jadi team demotivator?
mcm best ni buat org down.haha

Valossa Vicious said...[Reply]

@$RauLZaiDi$

Nanti kalau project tu jadi, aku invite kau. Heheheh

Merissa K. said...[Reply]

the idea is top notch. i just have one question to ask : would you consider trading places with me? being surrounded by optimists sound like a pretty cool place to be to me. heheh

eszol said...[Reply]

im a realist
but i can bee a pessimist too
i made an entry abt this

rhetoric alert

MATAHARI said...[Reply]

peh. i would like to see the project succeed.

yeah, too optimist is a disadvantage when the reality is not that beauty at all.

Valossa Vicious said...[Reply]

@Merissa K.

Right? Maybe I can lessen kanak-kanak ribena yang terlalu optimistik. LOL

Actually I'm surrounded by burned out pessimists too, thus the satire.

But there's another possibility, perhaps I was the one oozing the pessimistic aura that everyone is pessimist now. Ha!

Valossa Vicious said...[Reply]

@eszol

I'm more to realist too and being a realist, I'm so close to be pessimistic.

I can't click your link dude. Now I'm demotivated.

Valossa Vicious said...[Reply]

@MATAHARI

Redundancy, no? But I need that to see the world in its real colours.

eszol said...[Reply]

i succeed

Valossa Vicious said...[Reply]

@eszol

Damn!

Hanis Manis said...[Reply]

what's so wrong of looking at a glass half empty? not much benefits of looking at a glass half full, aye? well, i'm demotivated.

una berry said...[Reply]

well, we have to be realistic.
life is not a box of chocs or whatever. life is cruel. we have to deal with it.

clarky said...[Reply]

dun have to worry bout the loophole. motivators juga demotivated bila tak ada tawaran kerja.

aite?

eszol said...[Reply]

@clarky

nah,they don't

they just keep on listening to the mp3 version of their motivation session recording

they'll their own bullshit!

clarky said...[Reply]

@eszol: hey, don't judge others.we have our own bullshits too.

taik sama busuk.

Valossa Vicious said...[Reply]

@Hanis Manis

Well, that's just how you perceive something. Being optimist and pessimist is overrated. I prefer a glass half empty though-- which makes me a pessimist.

Then again, saying overrated IS overrated. Hehe

Valossa Vicious said...[Reply]

@una berry

Life is not a choice, it's a forced responsibility (which isn't that bad at all).

Anyway, that'd be different if we're dead.

Or ABORTED.

Valossa Vicious said...[Reply]

@clarky

Betul jugak kan. Ahh boring la redundant.

Valossa Vicious said...[Reply]

@eszol

I have that thought too, motivators and novel writers are sometimes unrealistic people, thus they can have ideal, Utopian imagination.

For one, I heard Jane Austen was never in love thus she could write great romance novel.

Valossa Vicious said...[Reply]

@clarky

Taik cirit from severe diarrhea doesn't smell because it's pure liquid. LOL

clarky said...[Reply]

weh shitting pure liquid tu dah tanda nak padam. kohkoh!

Valossa Vicious said...[Reply]

@clarky

Trust me I had this near-death moment due to diarrhea. After eating two boxes of mandarin lime, all by myself. Nak try?

clarky said...[Reply]

sure. im trying to lose 40kg here

Valossa Vicious said...[Reply]

@clarky

40kg?? Good luck yaww

MATAHARI said...[Reply]

do u ever diarrhea on a plane? it sucks more.

Valossa Vicious said...[Reply]

@MATAHARI

WHAT? Have you??

Never thought about it, never did I imagine that. Mesti dasyat kan?

Lilyana said...[Reply]

mcm2..gud luck anyway..hehehe =)dua2 perlu lah sy rasa motivasi n bukan mtvc..tp lau sy..smua pkai hati..huhu gan pakai Allah la..itu yang wajib kan..stakat bg mtvc mcm msk tlga knn kuar kiri..unless kalo btl2 mbntu..huhu..tp jrg la..

Valossa Vicious said...[Reply]

@Lilyana

Mtvc tu apa?